Πολυλίμνιο

Ένας από τους πιο γνωστούς φυσιολατρικούς προορισμούς στη Μεσσηνία είναι το Πολυλίμνιο. Βρίσκεται στο κέντρο του νομού πολύ κοντά στον δρόμο που συνδέει την Καλαμάτα με την Πύλο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σύμπλεγμα λιμνών, τρεχούμενων νερών, εντυπωσιακών καταρρακτών και μιας μοναδικής φύσης σε μια περιοχή που δεν σε προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να συναντήσεις. Το Πολυλίμνιο έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια και εδώ και μια δεκαετία προσελκύει μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω χωματόδρομων και πλακόστρωσης. Επίσης υπάρχουν έργα υποδομής: πάρκινγκ, σήμανση, ενημερωτικές ταμπέλες, κιόσκια και τραπεζάκια (αν και σήμερα σε σημεία χρειάζεται συντήρηση αυτών). Το μονοπάτι κινείται πλάι στο ρέμα και σε πολλά σημεία υπάρχουν σιδερένια σκαλοπάτια και πάσσαλοι για να βοηθήσουν την διάβαση.

Το Πολυλίμνιο είναι καλοκαιρινός προορισμός. Όταν ο καύσωνας ανεβάζει τη θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα τα δροσερά νερά των λιμνών και του ποταμού αποτελούν ιδανικό καταφύγιο. Εδώ μπορείς να κολυμπήσεις, να κάνεις βουτιές να «παίξεις» με το υδάτινο στοιχείο. Το Πολυλίμνιο είναι καλοκαιρινός προορισμός και για έναν ακόμη λόγο ποιο σημαντικό. Τους χειμερινούς μήνες και μερικές φορές μέχρι και αργά την Άνοιξη τα νερά είναι φουσκωμένα, ή στάθμη τους έχει ανέβει, έχουν καλύψει το μονοπάτι το οποίο γίνεται αδιάβατο.

Το γεγονός αυτό μαρτυρούν και πινακίδες στις λίμνες που περιγράφουν την ιστορία. Ιστορία ανθρώπων που πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά του ρέματος. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τμήματα του μονοπατιού που είναι εκτεθειμένα σε βράχια και μπορεί να δυσκολέψουν τους αρχάριους. Επίσης προσοχή χρειάζεται όταν το μονοπάτι είναι βρεγμένο γιατί εύκολα μπορεί κάποιος να γλιστρήσει.

Share Button

V.Apartments©2022 Developed and Designed by Webicon