Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

 

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Μεσσηνίας λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την πανέμορφη Πύλο. Είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας που εντυπωσιάζει με το ολοστρόγγυλο σχήμα της, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο Πύλου-Γαργαλιάνων ο οποίος περνάει από τον μικρό οικισμό της Γιάλοβας. Στα 2.5 χιλιόμετρα περίπου μετά τα πρώτα σπίτια της Γιάλοβας θα κάνετε δεξιά και θα ακολουθήσετε τον πολύ στενό (καλοκαίρι του 2009) που θα σας οδηγήσει δίπλα στους αμμόλοφους της Βοϊδοκοιλιάς.

Ο δεύτερος δρόμος περιλαμβάνει πάλι αυτοκίνητο αλλά μέχρι ένα σημείο. Συγκεκριμένα, πολύ λίγο μετά τη Γιάλοβα θα κάνετε αριστερά για παραλία Διβάρι. Η διαδρομή είναι παράλληλη με την θάλασσα και στο beach bar θα παρκάρετε. Από κει και πέρα θα πρέπει να περπατήσετε ακολουθώντας δύο διαδρομές προς την Βοϊδοκοιλιά. Η πρώτη περιλαμβάνει ανάβαση στο Παλαιόκαστρο Πύλου και η δεύτερη περπάτημα παράλληλα στην όχθη της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα. Και οι δύο διαδρομές κρύβουν τις δικές τους συγκινήσεις αν και εμείς προτιμάμε το πήγαινε να γίνει μέσω Παλαιόκαστρου και η επιστροφή «μέσα» από τη λιμνοθάλασσα.

Share Button

V.Apartments©2022 Developed and Designed by Webicon